top of page

Nyfødtfotografering i Ålesund og omegn: tips og svar på ofte stilte spørsmål

Hvem er du? Sannsynligvis er du gravid og en forelder-to-be. For aller første gang? Kanskje har du en liten nyfødt, og kanskje finnes det allerede flere minivarianter av deg selv der ute. Er familietreet ditt frodig med sterke og dype røtter? Eller er det litt nakent og bart, men fullt i knopper som er klare til å springe ut for aller første gang? Går du eller din kjære med en voksende mage og forventninger? Hva er historien deres?

På nyfødtfotografering er det dere som er i fokus 🫶


nyfødt lillebror og sin storesøster

Denne avslappa og dokumentariske stilen passer godt for dere som ønsker å forevige autentiske øyeblikk, detaljer og interaksjoner mellom dere, i bekvemmeligheten av deres eget hjem.

NÅR BURDE JEG RESERVERE TID TIL NYFØDTFOTOGGRAFERING HOS DEG? Det er aldri for tidlig og sjeldent for seint! Du er kanskje gravid og har nettopp fått vite termindato og vet allerede nå at du gjerne vil forevige den aller første flyktige tiden? Reserver! Har lille allerede meldt sin ankomst, og tanken på nyfødtfoto streifet deg nå nettopp for første gang? Ta kontakt så får vi det forhåpentligvis til. Et tips er likevel å reservere i god tid før fødsel for å sikre deres tid i kalenderen. Og du, nyfødtfoto ikke skje straks etter at baby er født. Kanskje merker du at dere har mer enn nok med å prøve å lande litt i den nye tilværelsen deres, og at tanken på å ta i mot besøk føles en smule overveldende den første tiden hjemme? Det er helt innafor, og det går helt fint å fotografere når baby er flere uker (og måneder!) gammel.

HVA KAN JEG FORVENTE? Du kan forvente en tålmodig og godt forberedt fotograf med tiden på sin side, som holder rom for at dere får være akkurat som dere er i en periode som unektelig kan være både kaotisk og herlig og overveldede, på en og samme gang. Vi tar oss god tid til alt fra kos, mating, klesskift, lek og k(a)os med eldre søsken, kaffidrikking og hva det nå enn måtte være. Jeg er hovedsaklig tilgjengelig for nyfødtfotografering i Ålesund og omegn, men ta likevel gjerne kontakt ved spørsmål om lenger reisevei. Om du er redd for å "fryse" fremfor kameraet og ikke vite hva du skal gjøre av deg selv (og flokken din): I got you! Jeg kommer gjerne med veiledning, tips og forslag, om det skulle være behov for det. Her kan du se et større utvalg bilder fra noen tidligere nyfødtfotograferinger. Innen 14 dager etter fotograferingen vil dere motta et passordbeskyttet webgalleri hvor dere selv får velge ut deres favoritter og de bildene som dere ønsker å kjøpe. Galleriet er stort og variert, og dere vil se bilder av herlige små nyfødtdetaljer, baby alene og sammen med andre familiemedlemmer, naturlige interaksjoner dere i mellom og en ekte forevigelse av denne første tiden deres sammen. Prisliste på bildepakkene mine finner du her.


Familie med sovende nyfødt jente

HVORDAN FORBEREDER VI OSS? (Og hva med søsken og valg av tidspunkt?) - La meg begynne med å si at det er helt unødvendig å bruke masse tid og energi på å shine hele huset før jeg og kameraet kommer på besøk. La mesteparten bare shamelessly være, og tenk heller på å gjøre det litt ryddig på få utvalgte steder i hjemmet deres hvor det er god tilgang på naturlig dagslys fra vinduer og dører. Vanligvis er stuen, barnerommet og/eller soverommet deres ideelt, og vi kan gjerne benytte oss av flere rom for variasjonens skyld. Om det er fint vær kan vi også ta en del av fotoøkten utendørs. Tips: Legg gjerne merke til når sollyset slipper inn på de rommene dere tenker kan være aktuelle. - Let gjerne frem spesifikke tepper, tøy, leker og lignende som dere gjerne vil ha med, og husk å ha det tilstrekkelig varmt i huset/rommene slik at baby føler seg passe varm og tilpass, selv i lite klær.

- Sammen finner vi frem til et tidspunkt som passer både lysforholdene og deres døgnrytme best. Om der er eldre søsken så prøver vi også å planlegge utifra deres sovetider, eller når på dagen de vanligvis er på sitt mest uthvilte og opplagte. Det kan være en fordel å ta sikte på å amme/mate baby rett før jeg kommer for et ekstra godt utgangspunkt, men dette er selvsagt bare en bonus. - Om der er eldre søsken i familien så lar jeg gjerne dem få diktere når de er klar for å bli med på bildene. Ofte skjer dette tidlig før de mister litt interesse for det som foregår, menst andre ganger tar det litt lenger tid for å opparbeide tillit til den ukjente personen i stua deres. Du trenger med andre ord ikke stresse med at søsken må bli med på bildene med en gang da dette som regel går seg naturlig til etterhvert. Kjæledyr er selvsagt også hjertelig velkommen til å bli med!
HVA SKAL VI HA PÅ OSS? Det som er komfortabelt! - Kle dere etter deres egen stil og estetikk, og samtidig forsøk å unngå klær med store logoer/prints og mønster som stjeler for mye oppmerksomhet. - Baby kan gjerne starte i en enkel body eller i bare bleien (evt. svøpt eller med et teppe rundt seg), så kan han/hun eventuelt ha på seg mer tøy etterhvert. - Unngå klær som strammer og lager merker i huden på baby i timene før fotografering. - Til foreldre og søsken er klær i nøytrale farger alltid safe og fint, men igjen - you do you! Klikk her for å se et eksempel på en familie som nailet kleskoden! SIST, MEN IKKE MINST

Prøv å senke skuldrene litt, og omfavne denne spesielle stunden sammen med din familie. Energier er himla smittsomt, og ingenting oversettes så bra til bilder som mennesker som er tilstede i seg selv og i øyeblikket 💛
Book din tid eller send en uforpliktende melding 💌


Siste innlegg

Se alle
bottom of page