top of page

Mine 6 beste praktiske tips til familiefotograferingen


Hei og velkommen til denne posten hvor jeg deler noen av mine beste tips til deg som skal på familiefotografering 💘

Disse tipsene springer ut i fra ofte-stilte-spørsmål fra kunder, og har til hensikt å legge til rette for en hyggelig og vellykket familieopplevelse. Og selvfølgelig episk flotte bilder som dere kan pryde hjemmet med og gi bort i gaver til de som har absolutt alt, bortsett fra oppdaterte familiebilder 😉NÅR PÅ DAGEN? Det optimale tidspunktet for fotografering vil variere gjennom året og sesongene, men som regel så synes jeg det gir aller best resultater når solen står litt lavere på himmelen på morgen/formiddag eller ettermiddag/kveld. For eksempel så er bildene i denne posten tatt fra klokken 10 til 11 på formiddagen i midten av april med knallblå himmel og strålende sol.


ENERGINIVÅ OG POWERNAPS

Mye viktigere enn solens plassering på himmelen er alderen til barna, og når på dagen det er de vanligvis er på sitt mest tilfredse og energetiske. Om de er vandt til å sove på dagtid kan vi med fordel planlegge shooten til etter powernapen når barnet/barna de er uthvilte, har fått i seg litt mat og fått laddet batteriene sine. Jeg er som regel nokså fleksibel, så tidspunktet forsøker vi å tilpasse etter deres familie sine behov.


TIDSBRUK OG STRUKTUR Jeg setter som regel av en times tid til en familiefotografering, men når det er yngre barn med i flokken så holder ofte 45 minutter rikelig. Det virker som om kidsa har en magisk fototålmodighetsgrense på tre kvarter! Av den grunn struktureres fotoøkten slik at vi starter med å sikre de klassiske gruppebildene først, før vi går videre til mer aktive settinger med lek og fri flyt.

Jeg synes at det fineste med familiefotografering er å fange interaksjonene i mellom dere. Dere trenger derfor ikke stresse med å prøve å få alle til å se mot kamera samtidig. Jeg prøver uansett alltid å sikre noen bilder der jeg fanger alles oppmerksomhet, og da bruker min metaforiske klovnehatt å gjøre susen🤡


Men de aller beste bildene, spør du meg, er der dere har fokuset på hverandre💛


PREMIER OG MATPAUSER... ... yes please! Det er merkelig mye motivasjon å hente i et Mariekjeks. Vi tar oss god tid, og små mat- og drikkepauser gjør ofte underverker for humøret til store og små. Derfor kan det være lurt å pakke med en liten sekk med litt enkel snacks og drikke.

Og hvem vet, kanskje har fotografen selv en premie på lur?

(Dette kan være en enkel premie som f.eks såpebobler, klistremerker, sprettball, blyant, viskelær o.l.)."HVA SKAL VI HA PÅ OSS?" Første bud: kle dere etter været! Ingenting setter en stopper for god stemning som neglebitt og nordavinden som skjærer igjennom en cute outfit. Her på sunnmøre kan ullundertøy være et godt alternativ nesten hele året, og også deilig strikk synes jeg gjør seg utrolig fint på bilder. Det viktigste er likevel at dere kler dere i noe som er dere og som dere er komfortable i. Noen tips er likevel å velge en fargepalett bestående av farger som komplimenterer hverandre, og som ikke krangler om oppmerksomheten. Klikk deg gjerne inn her for å se hva noen av mine tidligere kunder hadde på seg.

"HVA SKAL VI TA MED OSS?"

Dersom barna har et favorittleketøy eller aktiviteter som de liker å holde på med, så kan dere gjerne pakke med disse. De tar vi i så tilfelle frem mot slutten av fotograferingen, eller når tålmodigheten begynner å ta slutt. Det samme gjelder om dere har en lek eller aktivitet dere liker godt å gjøre sammen som familie. Det kan være å spille et spill, leke sisten, eller kanskje en liten lesestund? Ta det gjerne med!☺️


HELT TIL SIST... ... husk å senke skuldrene og ha det gøy sammen!"Tusen takk Nadia for alle dei flotte bilda du tok av vår storfamilie ute på Alnes."


"Med 7 vaksne og 4 born tenkte vi at det ville bli ei krevjande oppgåve. Men alt gjekk fint og det blei sprell levande og herlege bilder, takka vere ein dyktig fotograf med godt humør og ein naturleg måte å vere på som gjorde at både små og store spelte på lag. Dette var kjekt."

Tusen takk

Sissel & Jan Ivar 🫶

Er det info eller tips du savner eller gjerne skulle visst litt mer om?
Comentários


bottom of page